top of page
Radiografie, Echografie, Endoscopie & Lasertherapie: Services

Radiografie

Wij beschikken over een digitaal radiografietoestel (beeldvorming dmv X-stralen) waardoor wij de beelden meteen kunnen bekijken op een computerscherm. 

 

Radiografie is een handig bijkomend diagnostisch middel, waardoor wij de verschillende structuren (botten, organen in de borstkas, organen in de buikholte) kunnen visualiseren en onze diagnostiek kunnen verfijnen (aangeboren afwijkingen, breuken, vreemde voorwerpen, blaasstenen, longproblemen, enzovoort).

 

Radiografie is een pijnloos onderzoek, maar soms kan het nodig zijn om uw dier licht te verdoven (sedatie) om een betere beeldkwaliteit te bekomen

Echografie

Op enkele jaren tijd is echografie onmisbaar geworden in de diergeneeskunde.

Wij beschikken in onze kliniek over specifieke sondes voor zowel echografie van de buik als van het hart. De meeste echografische onderzoeken worden bij ons uitgevoerd. Bijkomend voeren wij ook puncties en echobegeleide bioptnames uit. Deze technieken zorgen ervoor dat we de kans op een precieze diagnose verhogen zonder de kosten en de invasiviteit van een chirurgische ingreep.
 

Scientist in the Lab

Endoscopie

Onze dierenkliniek beschikt over een fibroscoop en een endoscoop.

Dit is een langwerpige buis met een camera die in realtime het beeld weergeeft op een scherm. Hierdoor kan de binnenkant van het ademhalingsstelsel (trachea, bronchen, longen) en het spijsverteringsstelsel (slokdarm, maag, deel van de dunne darmen, deel van de dikke darm) in beeld gebracht worden. Tijdens een endoscopie kunnen wij ook stalen nemen voor analyse in het labo (broncho-alveolaire lavage ‘BAL’, biopten, enzovoort). De verkregen beelden worden opgeslagen ter vergelijking indien een controle endoscopie nodig blijkt te zijn.

Veterinarian with Dog

Lasertherapie

Lasertherapie heeft twee voorname werkingsmechanismen.

 

Ten eerste heeft het regeneratief effect een versnelling van de genezing van wonden tot gevolg, met minder complicaties en mooiere littekens. Ten tweede gaan de stralen op cellulair niveau werken en een vermindering van de ontsteking en de zwelling geven. 

 

Wij gaan dus regelmatig dieren met wonden of dieren met mankheid,  acuut of chronisch (artrose), behandelen, waarbij wij een positief effect zien op het lokale comfort of op de beweeglijkheid van het dier. 

 

Ons toestel zorgt voor een laserbehandeling zonder enig risico op brandwonden of secundaire schade.

©2022 Kasteel Vetcare. Proudly created by Red Connect!

Een noodsituatie?    

uw oproep zal met prioriteit worden behandeld!

bottom of page